Åsiktsrasism i vuxentestet

Inspirerad av min nya favvobloggare detvaintejagdetvasossarna tänkte jag göra ett vuxentest. Men det föll liksom på första frågan:

1. Vad föredrar du för resmål?
Hultfredsfestivalen
Kos
Kina
Husvagnen till Österlen

Va fan… jag vill ju inte åka ens! Det är fan en djupgående förtryckarregim som regerar eftersom det är så självklart att man alltid vill åka någonstans. Det är åsiktsrasism, det är värderingsfascism! Jag vill inte åka någonstans! Jag är inte intresserad av att resa!

Jag vill inte åka till Hultsfred eftersom jag hatar att trängas med andra människor, jag vill inte åka till Kos eftersom jag hatar sol och värme, jag vill inte åka till Kina eftersom det är a) för långt b) ointressant. Och husvagnssemestrar går bort efter fredagens släpkörning. Och jag förstår ändå inte vad skåningar säger…

Nån kommer då påpeka ”jamen du ska ju åka till Kreta snart” – och mitt svar blir frankt: som om det är mitt fel!

Och för att faktiskt vara rätt seriös så blir jag störd över att det finns en sorts kollektivistisk konformism i att man ska gilla att resa bort. Man tycker ”fel” om man som jag faktiskt ogillar att resa, ogillar planerandet och tycker mest det faktiskt är slöseri med tid och pengar.

Och återigen kommer någon med argumentet: ”jamen du ska ju snart åka till Kreta?” Jovisst. Men om det hängde på mig skulle jag stanna hemma. Men jag gör det av följande orsaker: för att mina barn ser fram emot det och jag vill vara med dem; för att HS alltid fått stå tillbaka för mitt anti-resebeteende; för att någon annan betalar.

Andra om: , , , ,