Mer ur mediefloden

Jag sysslar med den Sisyfosliknande uppgiften att läsa ikapp det som hänt de senaste månaderna. Och självklart ramlar jag över en jävla massa saker som jag känner för att kommentera, även om det självklart inte är hypernytt. Men hello: en del kanske någon missat och min övertygelse är att en upplyst allmänhet är en god allmänhet.

deepbomb.jpg

Pascalidou är i blåsväder. Igen.

Under intervjun med Svensk Damtidning ska Alexandra Pascalidou ha hävdat att hon vid flera tillfällen har figurerat på omslaget av de grekiska upplagorna av Elle och Vouge. Svensk Damtidnings reporter spelade in intervjun på band, och flera redaktionsmedlemmar lyssnade på inspelningen.
Reportern på Svensk Damtidning kontaktade svenska Elle för att få tag på omslagsbilderna. Svenska Elle tog i sin tur kontakt med Grekiska Elle.
Men några omslag med Alexandra Pascalidou på grekiska Elle finns inte.

Det börjar likna mytomani banne mig.

deepbomb.jpg

Inte bara brun utan ”negerbrun”. En kinesisk soffa visar på en minst sagt intressant val att förklara hur en brun nyans ser ut: nigger brown. Det kinesiska företaget skyller på sitt översättningsprogram. Och det hela blir lätt surrealistiskt när mannen som sålt soffan förklarar att han inte vet vad ordet betyder men att det varit en storsäljare.

deepbomb.jpg

Som planner och därmed den som ska föreslå kunder om vilka media som är rätt att marknadsföra varumärket i börjar det verkligen bli knivigt att föreslå någon av de communitys som konkurrerar i en klass under Lunarstorm. För ett tag sedan misslyckades Helgon.net att undvika en smärre PR-katastrof. (Extra intressant när det gäller min postning om det är att tillskyndare av Helgon.net inte fattar – hur många gånger jag än försöker förklara – att min kritik handlar om hur sajten hanterat själva medieuppmärksamheten: inte vad som egentligen hänt). Apberget, som köpts av Västerbotten Kuriren, har nu fått sina fiskar varma två gånger: dels när det gäller sitt undermåliga säkerhetssystem för att inte barn ska kunna handla för stora summor och nu med sin marknadsföring av communityn som nyttig för unga eftersom det är enkelt att få tag på langare och sprit genom den. Och läser man sånt här funderar man på om communityns folk har huvudet under armen:

Peter Arkhult på Apberget.com säger att egna reklambyrån tagit fram klisterlappar och digitala festinbjudningar i Sundsvall, där langning av alkohol till minderåriga var en del av inbjudan. För 50:- per uppdrag erbjöd sig en Apberget-associerad att köpa ut till vem som helst.
Apberget säger sig även medvetet ha använt ”skådespelare” som ”klädde ut sig sig tonåringar”. Allt ska har skett för att skapa publicitet till den nya Sundsvallssajten.

deepbomb.jpg

Alex Schulmans listor ska gå in under Aftonbladet Plus, dvs. det kommer att kosta att läsa den – och läsare blir sura och Schulman hotar med att hela bloggen ska bli betalblogg. (Nej, jag läser inte Schulmans heller så fan vet vem jag ska credda). Jojo.
Och Virtanen har abrupt lagt av med att blogga (eller åtminstone just den bloggen – han kanske har sett ljuset och håller på att sätta upp en som använder sig av ett användbart bloggverktyg? :)). (Eftersom jag inte läst Virtanens blogg förut och inte hunnit igenom alla Beta Alfas senaste postningar får tipscredden gå till Alter Ego).
Och ingen på Aftonbladet.se verkar veta någonting. Som Dagens Media skriver: det verkar vara lite rörigt just nu.

deepbomb.jpg

Intressant forskning. Att starkt driva sin personliga integritet och hela tiden undvika att släppa kontrollen innebär helt enkelt att man förlorar mest själv. Det här önskar man att vissa skulle läsa… och själv inser jag att jag ibland reagerar på ett sånt sätt.

If you go out of your way to avoid doing what you’re asked to, new research shows you may be sabotaging yourself, both at home and in the office, without even realizing it.[…]this type of response doesn’t always lead to great decision-making and may cause people to act in ways that don’t benefit them.