Bra saker lästa

Känns som om den här postningen borde anses som grundläggande läsning på alla BB och MVC: En litania om önskan att åter bli människa – och för alla som verkar anse att när en kvinna blir mamma så slutar hon att vara människa.

4-skull1.gif

Banal har hittat Skugges efterträdare när det gäller …hm… liberal språkhantering och dryghet: Nickititas. Det är onekligen stora ord som hon beskrivs med:

Nickitita har blivit en ikon i bloggsfären – älskad men även hatad.

4-skull1.gif

Min nya favvoblogg detvaintejagdetvasossarna skriver också om Skugge:

Varför mobbar ingen mig?
Varför försöker ingen lite i alla fall?
Vad bra det skulle gå.
Vad stort jag skulle ta åt mig.
Vad knäckt jag skulle bli om ”Anonym från Umeå” skriver Du är så jävla dum i huvudet och värdelös på att skriva och ingen tycker om dig och din mamma skäms för dig och du är upphittad i skogen och du är ett skämt och du är ful och du borde inte få finnas.
Gud så grymt ledsen och mobbad jag skulle känna mig då.
Verkligen.

Helt allvarligt. Detvaintejagdetvasossarna skrivs av en person med mer bett än Skugge hade ens som ung…

4-skull1.gif

Helena känner sig lite gammal: töm ditt rum på tonårstankar nu

4-skull1.gif

IDG har hittat en annorlunda jobbannons från företaget Eric Olsson och it-chefen, som skrivit annonsen förklarar att:

Vi har inte en standarmässig arbetsplats och vill inte ha standardmässiga människor. Det är ett försök att vara ärlig. En galen despot söker helt enkelt nördar till gruvan. Det brukar stå lyhörd och blablabla, men vem fan vill ha det? Vi är ute efter en kodknackande nörd och behöver ingen samarbetsvillighet och lyhördhet. Kommer det någon som är lite socialt inkompatibel så gör det inget. Sådana människor har som alla andra människor baksidor och de klarar vi av att hantera här.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta faktiskt…

4-skull1.gif

Lite surrealistiskt. Office 2003 har visat sig ha en lätt märklig rättstavningsversion. Ord som Obama, Nazr, Friendster och Klum föreslås vara Osama, Nazi, Fraudster och Klux. En buggfix är på väg. Det intressanta blir ju när man betänker att Barack Obama kandiderar för att bli demokraternas kandidat i USA:s nästa presidentval – kanske inte så bra om det blir Barack Osama bin Laden (även om Hillary Clinton antagligen skulle gilla det). Och Mattias Ku Klux Klum verkar ju inte direkt miljövänlig…