Söndag

Morgonen började segt men så började telefonen ringa – kompisar till ätteläggen ville leka. TP skjutsades sedan iväg till en kompis – ett äventyr i sig eftersom jag har minusvärde i lokalsinne och Bergslagsbyn är tortyr för såna som mig. Solstickan väntade ivrigt på att få åka iväg ut i skogen med polarn och hans pappa. Och så kom HS hem från att ha ridit islandshäst hela förmiddagen.

Så har jag jobbat en del. Läst och läst och insett att det finns en märklig inriktning hos vissa företag när det gäller att ta fram sina kärnvärden: man frågar sina anställda och behandlar sedan informationen utifrån en kvantitativ demokratisk majoritetsprocess. Vilket innebär att det blir värden som antingen blir rena tautologier – framförallt i relation till de andra, värden som helt enkelt är självklara och knappast möjliga att marknadsföra som differentierande gentemot konkurrenter (jag är allergisk mot att ens få för sig att använda värdet ”kvalitet” som ett strategiskt värde) eller kontraproduktiva om man lägger ett målgruppsraster ovanpå dem.

Andra om: , , , , , , , , , , , ,