Saker jag läst

Det är fascinerande välskrivna texter som tar en ut på en rollercoaster: Social Ingenjörskonst – Modul II: Enkelt

Man vet att det kan dröja innan huvudet slutar snurra och man vet att man har tusentals problem att lösa, enskilda celler som arbetar helt oberoende av varandra, tusen människor att träffa, ringa till, papper att skriva på. och så blir det ändå bara pannkaka, för det slutar med att man ”halvt” tar tag i en sak medan de övriga 999 läggs på hög. Igen. Och högen växer, och huvudet snurrar, och man ska ta tag i sig själv samtidigt som man ska vara medmänniska, man ska ordna det för sig och bygga sitt liv från en grund man inte har men som man ändå försöker finna, och man ska samtidigt förstå världen, och då menar jag förstå den, inte döma den efter mänskliga ”regler” eller ”etiketter”.

Det är knepigt. Idag är det mycket i huvudet, mycket jag vet att jag måste ta tag i eller tänka på, men jag har inte fått ordning än. Jag sitter och hoppas innerligt att Matthew Dekay skall bringa ordning i kaoset med Behind Secret Borders, men det kanske lugnar sig.
Jag är både fånge och rymling i mitt eget huvud. Det är paradoxalt och förvånande funktionellt ändå om man skall se till det hela.

4-skull1.gif

Hedgehog-Sara dissar Folkpartiets förslag om att lagstadga om jämställdhet i att VAB-ba: Hedgehog in a storm – Puckat förslag. Kunde inte sagt det bättre själv…

– Ojoj, barnet är sjukt och vem ska vara hemma?
– Hm, jag ska kolla… Det är din tur idag.
– Men – jag har ju kamratstödjarmöte om en timme – det är 400 barn anmälda. Jag får ta med barnet.
– Men – hon har ju 39 graders feber!
– Vad ska jag göra då?
– Ring vaktmästaren så får han sätta upp en lapp att du är hemma med sjukt barn.
– Suck, ja, jag får väl göra det då. Vad har du att göra idag?
– Inget alls, jag har en helt tom dag faktiskt. Ska bli skönt. Jag tänkte städa skrivbordet och kanske pilla lite med powerpoint. Hej då, nu sticker jag till jobbet – vi ska ha långfika idag, med räkmackor!

Själv funderar jag bara över två saker: 1) vad hände med den liberala tanken att låta människor ta så många av besluten själva? 2) hur har de tänkt att egenföretagare ska göra?

4-skull1.gif

Snacka om igenkänning: Ett bultande hjärta: Jag är bra på att må dåligt

Till slut, när jag byggt upp trycket, exploderar jag – eller snarare när soptunnan är full svämmar allt över – allt väller ur mig helt okontrollerat utan möjlighet att hindra eller hejda.