Laleh

… jag är fan förälskad i Laleh…
Jösses. Det är något osannolikt att se en ny Taube, en ny … jag vet inte…
Vilken kvinna. Hon är fascinerande. Den intelligensen. Den totala personliga integriteten. Den empatin.

Uppdatering: Nej, självklart kommer aldrig Laleh bli den nya Taube. Ingen kommer att bli det eftersom vi idag har ett helt annat utbud, en helt annan kunnighet i vad som är kvalitet.
Taube kom fram i en tid där vi hade en och ett par radiokanaler, sedan en TV-kanal som förmerades till två. Skivor var något som fram till sjuttiotalet köptes i små volymer. Och det fanns en kollektiv exklusivitetstanke i vad som var bra = nyttigt att lyssna på.

Så Laleh har gått om Taube för länge sedan – eftersom hon faktiskt når fram till så många i en konkurrens som är gigantiskt mycket större än Evert någonsin mötte. Var Taube ett geni? Knappast – en extrem populist som fattade att bygga sitt varumärke utifrån vad folk ville ha. Han gjorde aldrig vad han ville – utan vad hans publik ville. Laleh väljer att göra tvärtom, precis som DiLeva, The Ark och David Bowie.

Idag skulle Taube vara en snubbe som åkte omkring på ålderdomshemmen utan att sälja några skivor. Ingen skulle tycka han var intressant.

stinas invändningar faller platt på grund av hennes miss i att tänka kontextuellt.

Andra om: , , ,