En blogg är en blogg är en modeblogg

Aftonbladet har totalt snöat in på det här med ”modebloggar” och nu kan läsarna själva rösta på den bästa. Gissningsvis kommer exempelvis Engla att ha sina hang arounds troget tokröstande men själv lägger jag hellre röst på Legally Blonde (som de såklart misslyckades att länka till). Och djupt irriterande är att AB helt frankt fimpat den riktiga och kanske en av de första modebloggarna: Fashionista.

Den exploderande bloggosfären har visat på det mänskliga behovet av att helt enkelt generalisera, lista och förpacka saker i kategorier. Vilket ju konstant misslyckas eftersom det är rätt få bloggar som stenhårt jobbar inom ett avgränsat tema. Vilket ännu mer bevisar tesen att varken nätet eller kanske framförallt bloggar faktiskt är möjliga att se på utifrån en traditionell medieteori.

Andra om: , , , , , ,