Dagens läsning

Om ett brittiskt housing project – Drink, Drugs and Their Time in Jail. Intressant framförallt då det är New York Times som publicerar artikeln.

Tyvärr verkar mord och rån ökat i vissa städer i USA men då inte i de största utan i städer i Mellanvästern och västerut: Violent Crime in Cities Shows Sharp Surge

Att sova och känna en doft kan hjälpa till att minnas enligt studier: Study Uncovers Memory Aid: A Scent During Sleep

Captain America är död. Hur en gammal seriehjälte dör: Captain America Is Dead; National Hero Since 1941

Baksidan med att sätta upp falska namn och kalla sig något annat än man är – man kan bli avslöjad1. Wikipediaaffären rör sig runt den så kallade Essjay, som menade att han var Ph.D i ”religion” – (jag gissar att det handlar om kristendomens historia då han uppenbarligen mest hållit på med katolska kyrkan) – men i själva verket var en 24-årig student. Intressant läsning eftersom Wikipedia (den engelska versionen) är av många journalister sedd som ett tillförlitligt verk: A Contributor to Wikipedia Has His Fictional Side

Här i Sverige känner vi i princip bara till amerikanska städers borgmästare när något stort händer: Guiliani i samband med terrorattacken den 11:e september, Ray Nagin i New Orleans i samband med Katrina-katastrofen osv. Däremot är vi rätt okunniga om den makt som borgmästare ändå har i sina städer – och att de ofta är rätt färgstarka. Ta Oscar B. Goodman, borgmästare i Las Vegas – det är en glad fyr det. Läs om hans spritvanor hos NYT: In Las Vegas, the Drink Makes the Mayor

  1. här på bloggen glömmer vi väl inte BRB som ansåg sig ha rätt att än kalla sig kvinna och än kalla sig sin egen brorsa… []