Myntfot vilse

Allt för en liten PR-stund. Republikanska Föreningen blir mer och mer lätt bisarrt underhållande, nu senast med sitt utspel om att ta bort kungen från de svenska mynten. Istället föreslår de… Pippi Långstrump. Eller Astrid Lindgren…

Jag är knappast världens största tillskyndare av arvsmonarki men Republikanska Föreningen har totalt tappat sin kontakt med verkligheten:

  • Nånstans måste man ändå ge förslag som på något sätt har en förankring i en opinion. Kungabilden på kronorna är knappast ens i närheten.
  • Att ge sig på mynten handlar antagligen om någon sorts syn att det är en stark nationell symbol. Rent praktiskt är det knappast det när fler och fler inte använder fysiska pengar för sina transaktioner.

Uppdatering: Josh daskar hårt i ämnet – Delirium

Andra bloggar om: , , , ,