Ingen sinekur att vara på konferens

På väg hem nu. Klockan är 18.44 och jag har, efter diverse gnäll på tågpersonalen, fått tillgång till nätet. Tågmästaren ringde ”Göteborg” men de förklarade att det inte var något som var fel. Och samtidigt började allt fungera som det skulle. Vilket innebar att ”Göteborg” helt enkelt insett att de hade glömt att puffa igång skiten :).

Hur var konferensen då? Upplysande. På flera sätt. Dels var det spännande att få träffa alla olika personer som hade intressanta saker att berätta, både ”kollegor” i andra marknadsföreningar men också personer som Jämtland/Härjedalens marknadsförening fixat för att berätta för oss om olika saker. Turistchefen i länet var en karismatisk kvinna som hade dåliga powerpoints, men med henne vid rodret kan det inte gå snett för det länet. I Åre fick vi en lång förevisning av det sjukt stora Holiday Club av ställets F&B1-chef. Och vi fick lyssna på Pocke Nilsson, vars visioner skapat det Åre som finns idag. Vi fick träffa marknadschefen för Åre 2007, det alpina VM som pågick samtidigt och även platschefen för Skistar som kunde ge inblickar i framtiden. På kvällen fick vi höra kommunalrådet Jens Nilsson berätta om Östersunds utveckling efter regementet och även lära oss om konceptet Jämtland Smakriket. Vi har sett hela det jättelika festivalområdet som är uppbyggt i Åre, något som man antagligen missar när man ser på TV (fast en sak kan jag berätta – hela målområdet som man ser i TV är tillfälligt, allt är uppbyggt för VM och kommer att plockas ner efteråt.

Det andra då, det där som vi faktiskt var där för. Störtloppet (nej, det var ju inte därför vi var där…). Utan ordförandekonferensen. Den var väl… sådär. Det finns en rätt rejäl klyfta mellan de ”lokala” marknadsföreningarna (jag är med i Dalarnas marknadsförening, hur ”lokalt” nu det kan sägas vara) och Sveriges Marknadsförbund. Detta då förbundet inte enbart är ett ”serviceorgan” för föreningarna utan har starka egna vinstintressen och en egen affärsidé, som inte helt rockar med föreningarna. Och en styrelse och en VD som ibland hänfaller åt att se all kritik som hot och personliga påhopp vilket knappast är till gagn för diskussionerna.

Kvällarna var trevliga. Mycket god mat, jävligt trevliga människor och en hel del pilsner. För att travestera helgens mest druckna öl (för undertecknad) ”Helluva party”.

Söndag då. Tyvärr fick jag välja bort att träffa sköna Antira eftersom jag kom på att jag faktiskt hade en av mina allra äldsta vänner i Östersund. Som jag inte träffat på en åtta år eller nåt. Så igår natt letade jag upp deras telefonnummer, och ringde vid elvatiden. Och sen träffades vi nere vid sjön och tja, ibland är det kusligt på nåt sätt. Åkte med honom och barnen hem till deras hus och drack lite gott kaffe, de hade ett monster till espressomaskin… Och vi liksom catchade upp.

När jag stod vid stationen så insåg jag hur glad jag ändå var att jag hade letat upp Andreas. För det är något speciellt i den relationen. Även om den fick vila några år. Det var lite ”tårar-i-ögonen-moment” för mig där på stationsplan. Får skylla på kylan.

Det är skönt att vara på väg hem nu. Imorgon ska jag vara hemma med Terrorprinsessan som inte är riktigt kry ännu. Helt ok för min del. Det är ingen sinekur att vara på konferens om man säger…

Andra bloggar om: , , , , , , ,

  1. Nej kära kollegor – det ha inget med Den Lokala Byrån att göra… Det är ”Food and Beverage” som det handlar om – helt enkelt den som har hand om allt som inte har med själva hotelldelen att göra []