Samlad manna från nyhetsfloden

Vem läser din e-post när du dör? I och med att mer och mer av viktig information skickas digitalt och att vi inte på samma sätt efterlämnar papperskopior av saker så blir frågan om vem som har rätten till innehåll i dator och e-post relevant. Realtid.se visar att begravningsbyråerna inte ens verkar ha reflekterat över problemet.

Säkerhetshål och buggar är big business:

iDefense Labs, a subsidiary of the technology company VeriSign, said it was offering $8,000 for the first six researchers to find holes in Vista, and $4,000 more for the so-called exploit, the program needed to take advantage of the weakness.

New York Times

I skuggan av den länge väntade Vista (fd Longhorn) har Microsoft också släppt en ny version av Office-paketet. Och för första gången i en reell konkurrenssituation, där online-verktyg och open source-applikationer faktiskt tagit marknadsandelar från det som länge varit kontorens de facto-standard. Vad gör Microsoft? Jo, dels tar de slutligen fullständigt död på det talande gemet. Och jobbar fram ett grafiskt gränssnitt som lirar ut konkurrenterna. Läs om det hos Wired News: Blue Ribbon Debut for Office 2007.

Det är inte bara SAAB som sextioårsjubilerar. Även Ferrari gör det, och släpper en extremt limiterad upplaga av en jubileumsmodell.
Dagens Industri.

Google-TV var en hoax. Ekonominyheterna: Google-bluffen. *mohahahaha*

H&Ms nya koncept CoS har lättat lite på förlåten. Tanken är att

Där H&M:s priser slutar tar COS:s priser vid. Men det kommer fortfarande att vara hög kvalité till ett bra pris

och att det handlar om ”classic modern”-stil. Först ut är Regent St. i London och sen kommer andra storstäder i Europa. Sverige verkar få vänta. Ekonominyheterna: Här är H&M:s nya lyxvapen

Apple må vara älskat av sina användare men deras hanterande av bloggare och journalister lämnar mycket övrigt att önska. Nu har de fått en näsknäpp och tvingas betala för rättegångskostnaderna efter deras stämning runt ”Asteroid”. Apple döms att betala 700 000 dollar till journalister – IDG.se