Lite läst i sjuksängen

En del av det här kunde lika gärna vara publicerat på Researcher men jag skyller på att jag är sjuk :)

Tarik Saleh skriver en intrikat text om kärlek, shopping och intresse: Om vikten av att visa sig ointresserad

Gud förbjude att någon skulle säga ”jag behöver verkligen dig” det är liksom värre än att bekänna att man är nekrofil.

(via Legally B)

Levi’s väljer att stämma sina konkurrenter för designintrång. På vad? Stickningarna på bakfickorna. Läs varför jag är rätt glad att slippa amerikansk lagstiftning när det gäller immaterialrätt: Levi’s Turns to Suing Its Rivals

Blev filmen ”Dreamgirls” offer för sin egen hype? En del tenderar att fundera om inte marknadsförarna helt enkelt tog i väl mycket och därmed förlorade nomineringen till Bästa Film i årets Oscarrace: ‘Dreamgirls’ Banked on Best Picture, and Lost

Reinfeldt borde ha lärt sig av såväl sina tidiga ministertillsättningar som av sin nya politiska kombattant Mona Sahlin: öppna alla korten: Reinfeldts barnflicka fick kommunjobb utan arbetstillstånd.

MTV har tappat mycket mark senaste åren. Som det sägs i Wired-artikeln:

Internet killed the videostar.

Intressant är att de inte heller lyckas att göra något nytt utan kör ett ”me too”-stuk på sina försök att vinna tillbaka sitt momentum. Nu med det enklare, mer kontrollerade Virtual Laguna Beach, som ska bli en sorts blandning av MySpace och Second Life. Problemet är antagligen inte att få dit användare – problemet är att det kanske inte är de användare som skapar buzz som kommer dit (för de är redan på MySpace och Second Life). Läs mer på Wired 15.02: A Second Life for MTV.

Om du vill köra Microsoft Vista utan problem. Köp en MacPro…
Det är det märkliga. Det finns få datorer som redan i någorlunda normal konfiguration klarar av Vistas rejäla hårdvarubehov, förutom en quad-bestyckad MacPro. Åtminstone enligt Cult of Mac. Dags att en gång för alla inse att verkligheten gjort OS-kriget obsolet?

Det här var ju inte så kul:

När man scannar hjärnan kan man se att hippocampus (den del av hjärnan som bland annat styr hjärnans stresstålighet) på längre sikt skrumpnar.

Så frågan är ju – när blir det permanenta skador? Realtid ger inga svar.

En intressant, invecklad och lång artikel om idéer. Ten ideas about Ideas (via Creative Generalist)

Det är en lång väg från den rena dokumentärfotografin. Eller är det det? Ping Mag har en artikel om HDR-fotografering, helt enkelt möjligheten att skapa vackrare bilder bara genom möjligheterna som RAW-formatet och digitalfotograferingen ger: 10 Pictures of Tokyo Gotham (via Ytlig)

H&M har tagit en position som GAP trodde sig ha. Så vad ska nu den tidigare så amerikanskt älskade klädkedjan göra nu? De kan knappast skapa fler varumärken då de har ett inarbetat varumärke i nästan varje segment. Time gör en lång genomgång av ett imperiums uppgång och fall: What’s Wrong With the Gap?