W00t! Ännu mer…

Eftersom jag varit sjuk har jag läst. Typ hur mycket som helst. Så ducka, här kommer det intressanta länkar:

Vad är det för något som diskuteras nere i Småland? Varför tecknar inte företagen som ägs av medlemmar i den fundamentalistiska kristna rörelsen Plymothbröderna kollektivavtal. DI har skrivit en artikel som åtminstone försöker att förstå: Familjerna som står mitt i fackstriden.

Det här verkar som en otäck upplevelse: att ta semester från Internet. Lore Sjöberg överlevde och kan berätta: I Survived My Internet Vacation

Det är nu som det börjar: musikindustrin börjar inse att de faktiskt tjänar pengar över internet. Svensk digitalmusik regerar. Och en gammal räv har åter börjat att röra på sig: Shawn Fanning från gamla Napster.

Vissa av oss minns 2001. Den första sk Google-bomben. Wired hjälper oss att återuppleva det: Remembering the First Google Bomb


En historia om Peter Rost
, som vågade säga ifrån när det gällde sneda affärer inom storfinansen. En [[whistle blower]].

Jag har bytt efternamn en gång. Förra året var det nästan 1500 som valde att ansöka om att byta sitt: Allt fler vill byta till nya efternamn.

Marit Bergman vann pris för Sveriges bäst klädda kvinna på Elle-galan. Grattis Marit!

Själv har jag varit med så länge att jag tar anti-virusföretagens domedagsprofetior med en rejäl nypa salt men onekligen har Sophos nu satt ett nytt rekord i att förklara hur illa det är ställt:

The internet now represents the easiest way for cyber criminals to gain entry to corporate networks, as more users are accessing unregulated sites, downloading applications and streaming audio/video. […]According to the report, 30% of all malware is now written in China. 17% is designed for the specific purpose of stealing passwords from online gamers, an indication that malware writing exploits country-specific online trends. Sophos detected 41,536 new pieces of malware in 2006. Of these threats, Trojans now outnumber Windows viruses and worms by four to one. Infected emails have fallen significantly from one in 44 during 2005 to just one in 337 during 2006. Ninety per cent of all spam is sent from so-called zombie computers, machines that are hijacked by Trojan horses, worms and viruses.

Samtidigt uppskattar [[Vint Cerf]] att var fjärde dator är kopplad till bot-nät som inte räknar på cancerns gåta, eller andra goda ting utan används fr a för DOS-attacker. Det skulle innebära att antingen är mina tre datorer tursamt undantagna, eller så har han fel…

Ett skumt medicinskt fenomen: Disembarkment Syndrome eller mal de debarquement (MdDs) – personer som även på stadigt land känner att de fortfarande är ombord på en båt eller ett flygplan. Och det släpper inte. Mest är det kvinnors hjärnor som helt enkelt vänjer sig vid rörelsen, och kan inte sluta.

Dummast inom näringslivet? Här finns förra årets klavertramp sammanfattade på svenska hos di.se

Jag skrev tidigare att 2007 verkar bli återföreningarnas år. Dock uppenbarligen inte för det gamla klassiska punk/oi-bandet Sham 69: Punk band Sham 69 in bitter split

Det sk Nordea-bedrägeriet låter som rena Nigeria-breven. Om personerna upplåter sina svenska bankkonton till företaget i olika annonser så:

Du kommer också få betalningar från våra kunder till ditt bankkonto och sedan föra över det till vårt företag. För detta kommer du få 5-7 procent av varje betalning.

Och Bruce Schneier dissar Nordeas säkerhetssystem. (Glöm inte att läsa kommentarerna – intressant att utvecklare av säkerhetssystemet liksom försöker att komma undan med usla försök med att översätta från engelska…)

Republikaner föreslår att det ska sättas varningslappar på analoga TV-apparater för att förklara deras ”tillkortakommanden” (dvs att man kommer att behöva en konverteringsbox efter 2009). Och att de sedan råkar glömma bort att CRT-skärmar fortfarande rent bildmässigt faktiskt är bättre än allt utom riktigt löjligt dyra LCD-skärmar gör ju inget… Och om man tittar på hur det är i Sverige så behöver man såna boxar oavsett om du har en digital skärm eller inte…

48 millar för Leta.se, och ett företag med en omsättning på sju miljoner? Nån som sa ”it-bubbla”1? Jösses… jag minns när de startade…

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. Playahead, YouTube, MySpace… varför gav jag mig inte på att starta alla bra idéer man hade i slutet av nittiotalet? []