Tjoho! Lite länkdumpning

Intressanta länkar:

Webbens mest kända kändisar: En av de få ”nya” kändisarna är ”lonelygirl15” aka Jessica Lee Rose. För övrigt är det mest the ordinary bunch of netheads. (Betatips)

Schulman är smart. Han är känd för att jaga listplaceringar. Så vad gör man då? Jo, man dissar Sveriges mest omtalande blogg Tjuvlyssnat. Smart. Knappast snyggt men smart. För nu kommer han hamna på en massa bloggar och därmed öka stenhårt på Knuff.se’s femtiolistor. (Betatips)

Norges konsumentombudsman tänker förbjuda Itunes eftersom det som köps där inte kan användas på alla olika mp3-spelare. Läs Realtids Chockbeslut: iTunes illegalt och E24s Itunes bryter mot lagen enligt norska KO. Själv är jag mest fascinerad över att Apple lyckas skapa ett lovemark trots att de är extremt isolationistiska.
Uppdatering: Som följd av detta har fler konsumentorganisationer och -ombudsmän börjat att ifrågasätta iTunes. Tyskland (som för tillfället är EU:s ordförandeland) och Frankrike har lyft upp frågan på ministernivå. I Storbrittanien har det också väckts frågor, och också gjorts en anmälan till EU:s kommission. Läs mer hos Financial Times.

SVD skriver om humor på nätet – (med en jäkligt märklig rubrik) Skojare på nätet och med en självklar ”personlig intervju” med Kinky Afro: Absolut ingen humorblogg.

Det här är fruktansvärt roligt – och briljant. Fr a eftersom det antagligen är så att det är en massa homofobpuckon som går in på bloggen i hopp om att hitta en frände: Top 10 Reasons Gay Marriage Should Be Illegal (via Mickey).

Det här är fruktansvärt fånigt. Men kul: Netdisaster.com.

Om ni gillar Fantasinyheter ska ni självklart läsa den klassiska The Onion.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,