Ingen rök utan Persenius

Nämen! Ragnar Persenius, domprollebiskop1)i Uppsala tycker om skolavslutningar i kyrkan ungefär som jag: att det är illa för Svenska kyrkan. Det är nästan så att det han säger verkar riktigt vettigt:

Alltså, byt ut skolavslutningen före jul mot en inbjudan under advent till en andakt i kyrkan! Ersätt skolavslutningen inför sommarlovet med andra erbjudanden under året då eleverna får lära känna det som sker i församlingen vid de stora högtiderna och de avgörande tillfällena i livet. De som vill får komma, medvetna om att vi läser ur Bibeln, ber och välsignar.

Det är ju bara synd att kyrkan inte gör reklam

Andra bloggar om: , , , ,

  1. Fan. Syster, som ska gå in i ämbetet när jag går ur det, påpekar att det ju är en biskop också i Uppsala stift. Jag är inte van vid det, på min tid var det ärkebiskopen som var det. Jävla nyordningar. Ingen känsla för traditionen ; []