Det här med skolavslutningar

Christer Sturmark är bra rolig. Han, ordförande i Humanisterna, menar att det är synd om de barn som kommer från andra religioner och behöva gå på skolavslutning i kyrkan… Den mannen må vara en jävel till entreprenör men någon hög svansföring i logik har han inte.

Däremot kan jag tycka att kyrkan helt klart har ett problem när inte fler ser skolavslutningar i kyrkan som problematiska – inte på grund av samma åsikter som Sturis – utan genom att det helt enkelt innebär att kyrkan inte är något mer än en del av en svensk traditionell kultur.

Som varumärke innebär det att Svenska kyrkan fylls av samma värden som dalahästen, midsommarstången eller Jantelagen. Nåt som finns där, som man inte behöver förhålla sig till.

Uppdatering: Läs kommentarerna för ett uppfriskande ”religionskrig”.

Andra bloggar om: , , , ,