En spännande eftermiddag

Idag har det varit en spännande eftermiddag. Solstickan hade tid hos tandläkaren och jag valde att åka iväg och hämta honom, och åka dit. Hans sista skoldag på sin första termin avslutas med tandläkare. Stackars barn.

Det visade sig att han skulle få sina gaddar röntgade och dagen till ära hade Folktandvården fått igång sin digitala röntgenapparat. Och till på köpet fått en ny stol. Solstickan ansåg att han borde få åka ännu högre upp. Röntgen gick okej, han var tapper den lille mannen. Det visade sig att han ärvt saker från mig: trångt i underkäken och tandsten. Också saker att ärva…

Efteråt struntade vi i att göra som tandhygienisten sa utan fikade ändå på stan. Jag vet inte hur det kommer sig men Solstickan är väldigt väluppfostrad och tackar för saker, och sköter sig exemplariskt. Så jag, som missat lunchen, tog en latte och en hästkorvsmacka medan han fick Coca Cola och wienerbröd. Nån som börjar inse att jag varken gillar eller har någon större respekt för tandläkare?

Jag lämnade av Solstickan hos HS på hennes jobb och gick sen till banken för att prata lite lån. En genomgång av ens finanser är sällan uppfriskande men det var ok. Kreditansökan gjord. Det finns mycket stora fördelar att känna en hoper bankmän…

Det som slog mig var att egentligen äger man väldigt lite – banken äger ju rent tekniskt största delen av huset, en bra bit av min bil (Svarta Faran är faktiskt avbetald) och det jag nu ska köpa kommer banken äga av bara den…

Hämtade Solstickan, efter att stått mitt på stan och pratat med två av tre projektledare på jobbet – uppenbarligen ansåg de att jag var på rymmen – om reklamfilm och ett nytt stort projekt, när han satt och lirade LasseMaja-spelet på Bollibompa-sajten hos HS. Så åkte vi och hämtade en dansklädd Terrorprinsessa på dagis, åkte hem och de rejsade upp för att spela mer LasseMaja på datorn medan jag tänkte försöka jobba lite.

Jag vaknade ett par gånger av telefonen men fick till slut lov att gå upp när HS kom hem.

Det är också ett sätt att hamna fyra timmar efter i sin jobbplanering…

Kvällen har sedan inneburit diverse bokföring för RT och julbal (denna jävla julbal!), lite feel good-TV (jo, jag tycker faktiskt att ”Bonde söker fru” är bra för själen).

HS har slagit in typ en miljard julklappar. Till barnen.

Som i sin tur redan börjat sin väntan på julafton. Typ väldigt ivrig nedräkning.

Andra bloggar om: , , , ,