En Widhsynt en…

Intelligensen och logiken står inte som spön i backen. Särskilt inte i Lillemor Widhs synnerligen grunda och förvirrade argumentation motreligiösa symboler på offentlig plats. Hennes slutkläm måste gå till historien som totalt bristande logik:

Religionsfrihet: JA. Men låt oss slippa hakkors slöjor och andra symboler för vårt behov av sektbeteende, på skolor, tunnelbana eller i tv. Sina intressen får man odla på fritiden.

Tunnelbana? TV? Är det inte fritid? Har fru Lillemor aldrig tänkt på att det är just på grund av dess vikt som gör att vissa symboler faktiskt är förbjudna. Till exempel hakkors. Vilket i sin tur gör det hela ovanligt korkat att ta i så in i bomben och sparka på en dörr som redan står på vid gavel?

Sen är det en fullkomligt underbart löjeväckande okunskap bakom hennes argumentation. Hon har totalt missat symbolikens psykologiska grund. För var går gränsen? Kanske reklamare ska förbjudas att ha svarta polotröjor? AIK:are får inte stoltsera med AIK-halsduk? Vad ska vi säga om bratsens bakåtslick? Det finns liksom inga grader i det här – antingen väljer man, som Lillemor uppenbarligen vill omedvetet, att alla ska klä sig i precis samma kläder: en gammal maoistisk kulturrevolutionär tanke. Eller så får man inse att människan i sina mest djupliggande behov har ett behov av att smycka sig/klä sig för att markera en tillhörighet.

Fru Widh har åsikter, även om det uppenbarligen finns vettiga redaktörer som vägrar publicera henne. Men i en ett år gammal debatt i Dagens Arbete återfinns hon igen – ungefär med samma halsbrytande logik:

Så var finns de journalister som i 30 år undvek att skriva om prins Bertil och Lilian? Heder åt dessa.

En som vågat utmana journalistkåren är ju Zlatan, vilket han också fått lida för. Jag känner inte Zlatan och vet inte om han är en skitstövel eller en hyvens kille. Men jag tror att han har både bra och dåliga sidor som vi andra.

Ja som du ser har jag funderat över detta.

För övrigt är hon uppenbarligen en tillskyndare av hästar…

Ja jösses.

Andra bloggar om: , , , , ,