Äntligen! En standard…

Det som fascinerar mig är att vissa saker ändå inte kan vara standardiserade. Självklart vore det helt värdelöst om själva produkten – huvudprodukten – vore standardiserad. Men allt det här runt omkring? För tänk om exempelvis hörlurar var som diverse laddare, hands-free eller minneskort1? Att du bara kunde använda rätt sorts hörlurar till en apparat. Eller om du var tvungen att tanka Opelbensin för att kunna köra din Opel?

Så det är onekligen en glädjande nyhet att inse att mediaspelarmarknaden blivit så pass mogen2 att den börjar titta på att standardisera olika tillbehör så att de faktiskt ska gå att använda med olika sorters mediespelare. Hos Prylfeber visas nu iMe3 som är kompatibel med ett antal av de vanligaste mediespelarna.

Andra bloggar om: , , ,

  1. Ok, minneskortsmarknaden är på väg att standardiseras genom att de två systemen SD och Memory Stick i princip gäller som val. Compact Flash och andra mer obskyra format tappar mer och mer mark []
  2. Standardisering handlar om att en marknad mognar men processen borde idag gå bra mycket fortare än den faktiskt gör. []
  3. ok, namnet suger väl mycket Apple – jag tycker fan att Apples grejer kunde få heta iX själva []