Some notes about tax (vovvov)

Snart dags att packa ihop datorn och checka ut. Taxi till Cirkus och en hel Tendensdag.
Båda barnen är sjuka därhemma nu. Och HS åker på konferens imorgonbitti. Så det blir en lugn helg helt klart.

Intressant är också hur debatten om svart arbetskraft och olagligheter plötsligt svängt, och där många menar att det nu gått ”för långt”. Varför? Jo, nu börjar det nå såväl Carl Bildt som den nya rebelliska finansministern Borg.

Problemet är helt enkelt att om man lyssnar på kritikerna nu så skapar man incitament för en officiell relativisering av lagen. Helt enkelt blir det snarare ett sorts pöbelvälde där opinionen bestämmer juridikens precisering – inte domstolarna. Och det hela skapar incitament för en relativisering av skatteviljan i längden.

Ah well. Jag antar att jag får anledning att återkomma i frågan – för min del är det intressant hur tyst Reinfeldt väljer att vara. Han sitter i en pr-mässig rävsax. Oavsett vilken sida han egentligen väljer så riskerar han att underminera förtroendet för Alliansregeringen ännu mer. Det han egentligen borde göra är att gå ut, sätta en gräns (tidsmässig och vad det handlar om) för vad han anser som reellt för att inte platsa i regeringen och sedan låta revisorer och jurister gå igenom allas ekonomi. Den som inte klarar granskningen får gå. De andra får sitta kvar. Problemet är antagligen att det finns väldigt många mindre rena bykar nära inpå och att han då blir tvungen att sätta en gräns som uppfattas som löjeväckande.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,