En början på slutet

Lördagmorgon. HS har fått för sig att börja träna så hon far upp tidigt och kommer sen hem igen eftersom hon glömt skorna hemma. Så hon åker ner och jobbar istället. Solstickan ringer på slaget tio till polarn och drar dit, Terrorprinsessan ser film och leker samtidigt – en av den nya generationen med split vision. Själv känner jag mig rejält zonkad efter den här veckan. Det är jävulskt intensivt att dels plugga, dels jobba som fan och sen också möta en person som man lätt inser att han faktiskt tillhör de få bästa vänner jag har.

På jobbet är det lätt kaotiskt. En frilans som skulle ge mig lite avlastning har inte funkat alls, en jävla primadonna från Stockholm, som snarare inneburit kostnader och mer jobb för mig. Nu hängs han av och det innebär att jag än en gång sitter med motsvarande 200 % jobb. Nice. Det goda med detta är att vi fått bevisat att vi är extremt duktiga som byrå, att de strategiska jobb vi gör är way over det som han ansåg vara ett strategiskt jobb, och våra kreativa lösningar platsar väl i konkurrens med de större Stockholmsbyråerna.

Fick lov att tacka nej till att föreläsa om online-marketing eftersom det inte finns tid för mig att förbereda det men det är oerhört smickrande att få frågan. Jag älskar att föreläsa – på samma sätt som jag älskade att predika när jag var präst. Och på tal om präst så hände något oerhört skojigt under första kursdagen:
Vi pratade om extensions och brand territory och läraren tog ett exempel: ”Du N – istället för att vara planner kan vi tänka oss att du plötsligt får för dig att bli präst… nej det var ett för långt hopp.”
Jag satt och funderade om jag fan hade ett kors i pannan eller nåt. Efteråt var jag tvungen att berätta att det inte är ett sånt långt hopp även om mitt hopp var reverse. Kan lugnt säga att det hela slutade med rejäla garv och en massa frågor om hur det hela gått till. Som vanligt.

Vandrarhemmet ja. Alltså – i någon from förhoppning om att vara sparsam bad jag vår backoffice att beställa vandrarhem åt mig i Stockholm. När jag kom in i rummet så var det ett logement – visserligen där jag fick husera själv men två våningssängar i ett rum och bara det. Snabbt insåg jag att jag nästa vecka skulle bo över två nätter så jag gick upp och bokade om till hotell för de nätterna. När jag på natten sedan valde mellan under- eller överslaf och sedan klättrade upp på överslafen sa jag till mig själv: ”Jag är för gammal för sånt här.” Jag menar – jag har gjort mina år på konfirmandläger. Jag har bott nog i hårda, smala logementssängar både på Finnåker (rummet var nästintill en kopia av ett rum på Finnåkers kursgård) och Stiftsgården Rättvik.
Däremot är Zinkensdamms Vandrarhem & Hotell oerhört trevligt och även om det ligger lite offside (bakom Zinkens idrottsplats och så) så kan jag rekommendera det varmt. En mycket trevlig pub ingår i vilken jag tog en pilsner och läste ekonomidelarna i morgontidningarna.

Kursen var perfekt för mig. Dels gav det mig nya perspektiv, nya modeller att använda för det som jag redan gjort men där mycket handlat om intutition, dels visade det mig att jag faktiskt är en skarp varumärkesstrateg. Självklart också underbart att få använda alla tänkbara buzzwords och corporate bullshit-termer utan att skämmas. En kul grej var läxan vi fick – att använda Aaker eller Kapferer och göra en varumärkesanalys på något varumärke. Själv valde jag att göra det på Dr Martens. Och fick jävligt bra kritik. Det kändes skönt, fr a eftersom det hela fick göras utan hjälp av nätet.

Lite annan status:
Läser: ”Freakonomics” och ”Affärsutveckling genom varumärket
Lyssnar: köpte och lirade in en schysst blandning av [[Billy Bragg]] och [[The Alarm]]. I ipoden har jag däremot en jäkla blandning av goth metal, black metal och trance.

(Egentligen finns det massor annat att skriva om men jag har drabbats av insikten om att personer som känner mig väl läser det här och därför kan jag inte vara lika öppen som jag vill. Tyvärr början på slutet för deepedition.com)

Andra bloggar om: , , , , , , , ,