Politiker är inte vanligt folk

Jösses. Snacka om att ha fått en fullständigt kass start, gode Reinfeldt. Kulturministern är anmäld för att inte betalat TV-avgiften för public service som hon nu ska basa för. Handelsministern har totalt visat ett rätt rejält mått av ren dumhet och fr a en riktigt låg grad av PR-känsla.

Att Sjödin blev dömd på alla åtalspunkter är förvånande. Jag trodde inte att hon skulle bli dömd för det hon uppges ha sagt – eftersom det verkade vara väldigt tunt. Förhoppningsvis ges inte prövningstillstånd i HD. Varför? Därför att då visar svensk rättvisa att det är skillnad på folk och folk. Rent juridiskt är det här ett dussinmål, som råkar innehålla en politiker som svarande.
Att sedan SSU:are anser sig stå över tingsrätten och anser att Sjödin har rätt må vara, men att man lite lätt viftar bort problemet att man nu har en riksordförande som är dömd för våld mot tjänsteman och fr a för att ha sagt ”svartskalle” åt samma tjänsteman är allvarligt. Vilket i klart ljus tar fram den syn på sig själva och på samhället som gjorde att Persson menade sig kunna stå över såna petitesser som vanligt folks liv igenom hela valrörelsen.

Så om jag tittar i kristallkulan – vad kommer att hända?
Sjödin kommer att tvingas att avgå även om hon helt klart visat att hon inte har någon som helst känsla för såna saker som PR och politiska varumärken.
Vi kommer att få en ny kulturminister. Allt som skrivits om henne sedan utnämningen har handlat om missar, negligering av sitt uppdrag och nu ren och skär snålhet i kläderna av politisk övertygelse.
Jag gissar att vi också kan komma att få en ny handelsminister även om jag är mer osäker på det. Hon har gjort två rejäla missar vilket borde göra henne omöjlig för att sitta som minister. Samtidigt är inget av de brott hon begått inte i samma del som hennes ministär.

Andra bloggar om: , , , , ,