In i kaklet

Ah! Jag undrade när hon till slut skulle göra det hon pratat om i hur många år som helst. (Fuck… är det så jävla länge sen jag träffade henne för första gången i KSU… och tio år sen vi träffades senast på ÖK). Helle ska bli präst. Förstår henne även om jag själv inte kan tänka mig att gå tillbaka. Man måste följa kallet ända in i kaklet liksom.

Uppdatering: Hon skriver själv om det på sin blog och både Dagens Media och Kyrkans Tidning har huggit på storyn. Bäst är hennes svar på frågan om ”det blir prästkläder på Aftonbladets redaktion nu”:

Nej, men vi i medievärlden skulle nog behöva lite bikt.

Det fascinerar mig fortfarande hur oerhört provocerande det kan vara för annars normalt funtade och lödda personer om någon väljer att följa sitt kall i religiösa frågor. Är det någon gång som det är fritt fram att vara rejält fördomsfull och elak så är det gentemot präster, kristna (och, har jag nu lärt mig, reklamare). What’s the fuzz liksom?

Andra bloggar om: , ,