Hammarn-affären

(Har gjort klart det sista i varumärkeskonceptet, skissat upp min del av presentationen så långt jag kan och skrivit om några av texterna i presentationen av det kreativa konceptet. )

Hittade ett debattinlägg från en person som jag ansett som en av mina närmaste vänner. Men som nu idogt och tjurskalligt försvarar den politiker och skolchef som utreds om att ha mobbat och sextrakasserat1 en anställd. Det gör mig ledsen att läsa en så märklig sak från en person som jag upplevt som oerhört genomtänkt och retoriskt begåvad. Det här är ett virrvarr av guilty by association-mothugg och konspiratioriska försvarstal. Själv har jag bara druckit whisky med Hammarn och det är en trevlig snubbe. Men inte fasen tänker jag försvara ens misstanken att någon utsatts för trakasseri och mobbing. Särskilt inte när det inte är första gången.

Det intressanta i Hammarn-affären är den flathet som lokalmedia visat. Istället för att jaga skiten ur ansvariga väljer man att tyst och snällt vänta in den sk ”utredning” som kommunen initierat. Det är mindre än en månad kvar till valet. Om partiet som styr skulle vara övertygade om att Hammarn var oskyldig skulle de skynda på utredningen. Istället verkar det hela få dra ut över tiden – över valet.

Det är fan sorgligt helt enkelt.

Andra bloggar om: , , ,

  1. Det är ett rätt konstigt ord egentligen. []