#4

En låg dag på många sätt.

Har börjat att läsa boken ”Shutterbabe”. Lite spännande men lite underligt att en kvinnlig fotograf väljer att bygga upp sin bok i kapitel vars sammanhållande kitt är de män hon varit tillsammans med.
Varit till sopstationen med en sväng uppsågade telefonstolpar.
Läst annat. Bloggat. Svurit över att ibland inte komma åt Researcher eller Deep. Gissar att det är nya DOS-attacker på gång.
Vilade en stund med sovande Terrorprinsessa liggande på min mage efter att jag hittade henne sovande vid köksbordet.
Sen kom HS hem. Uppfylld av att ha fått en ny kusin – som visserligen är närmare femtio. Annars avståndstagande till mig: antagligen har jag inte gjort något som hon tänkt att jag skulle ha gjort, eller så har jag gjort något jag inte skulle ha gjort. Eller så har jag gjort något men inte på det sätt hon hade tänkt sig. Fan vet.
Solstickan kom hem från Furuvik och hade vunnit två kilo kexchoklad som han delade med kompisen. Senare ikväll visade det sig att han inte alls gillat Spöktåget. Det är svårt att bli stor, älskade plutt.

Jag blev förvånad och en smula frustrerad när jag fick lönebeskedet idag – det är rätt fånigt att få mer ut när man har semester än när man jobbar. Skakar på huvudet över joddlandet om mycket övertid inom landsstinget. Hello – jag räknar den inte längre. Det är ingen som direkt tvivlar på att jag kan ta ut flex de gånger jag gör det om man säger så…
Och när jag läser det jag skrivit ovan blir jag så jävla trött på mig själv. På att jag återigen så lätt faller tillbaka i gamla tankesätt. Spela roll att jag jobbar mycket – jag gillar det. Jag gillar att jobba och jag älskar det jobb jag har. What’s the fuzz liksom? Det jag kan känna mig less över är att aldrig känna att vi har lagom bra med pengar för att kunna unna oss det där extra. När jag slutade som präst gick jag ner tretusen i bruttolön. Med den löneutveckling som sker inom kyrkan jämfört med den totalt obefintliga löneutveckling jag haft de senaste åren så är skillnaden mycket större idag.

Eller så skyller jag på det här. Bara.

Andra bloggar om: , , , , ,