Tungt PR-drag mot TV4

Lennart Ekdal halshugger TV4s chefer liksom Patrick Ekwall när det gäller deras handlande i Tone B-affären. Ekdal är krass:

Program med deltagare som krökar och gökar är ett större hot mot TV4:s trovärdighet än en meteorolog som gillar att visa upp sig.

I andra kommentarer fr a från Göran Ellung så visar det sig snarare handla om en rigid uppfattning om regelverk1 än oro för att förlora förtroende:

– Det är lämpligt att hon gör ett uppehåll.
Menar du att vädret kommer bli mindre trovärdigt av de här bilderna?
– Hon arbetar på aktualitetsavdelningen. Vädret ingår i den bevakningen, så det är klart att det har betydelse.
Hur tycker du att bilden på Tone skiljer sig från till exempel Jessica Almenäs mycket urringade klänning på fotbollsgalan?
– Aktualitetsavdelningens chef, Kinna Belander, ser vad som är bäst för avdelningen.

Så – det hela beror uppenbarligen på att Tone B är äldre och därmed ska hon inte visa upp sig? Och att det är skillnad på människor och människor? Eller att Almenäs minst sagt vågade klädsel, Natascha Peyres flashande i Paradise Hotel är kontrollerat av kanalen medan Slitz inte är det.

Det hela är överilat. Men TV4 är inte kända för att gilla pudlar. Alls.

Uppdatering: Roligast är kommentarerna från andra kanaler – eller snarare frågan till SVT: Vad skulle ni göra om en av era meteorologer vek ut sig?.

Jag menar: vem av dessa vill man ens se i mindre kläder?

Uppdatering: En annan som skrivit om det är Tony Kollberg i en artikel för AB:s Läsarbladet.

TV4 kan alltså inte i ena ändan låta sin egen personal medverka tidningar som Slitz, men de kan i andra ändan själva lyfta fram modeller som tidigare ”vikt ut” sig i dessa tidningar och profitera på dem i sin egen dokusåpa ”Paradise Hotel” och skapa nyheter samt media-jippo av det hela! Vilket jävla bullshit om jag får utrycka mig odiplomatiskt.

Andra bloggar om: , ,

Martin Jönsson på SVD påpekar att det finns ett djupt gap mellan TV4s egen uppfattning om den bild som deras tittare har och den bild som tittare i verkligheten har:

Att ha en väldigt strikt moral när det passar och en väldigt flexibel i andra lägen finns det ett namn för. Och det är inte kommersiell public service.

  1. Något som visar sig i kommentarerna från andra kanaler []