Ibland går det fort. För fort.

BBC gjorde en praktblunder. Vi snackar en blunder som borde rendera såväl spöstraff som offentlig mocking av hela kanalen och särskilt studiovärden/studiovärdinnan. För istället för den vite och väl skäggprydde Guy Kewney petade kanalens anställda in en flintskallig svart taxichaufför i studion för svara på frågor om domen Apple vs. Apple. Taxichauffören inser snabbt att det gäller att hålla god min och svarar så gott han kan på intrikata frågor om nedladdning, Apple och copyright. Jag tycker han lyckades hålla masken rätt bra. Men för att citera den riktige Guy Kewney:

you can watch the classic moment, where the cab driver realises that he is on air, and being mistaken for someone else, here. It’s beyond classic: it’s priceless.

Förhoppningsvis får taxichauffören bra med dricks framöver.

Uppdatering: Det visar sig att det inte var en taxichaufför utan att Guy Coma, som mannen heter, sökte ett jobb på BBC men blev liksom ”nappad” av den stressade producenten. Han verkar dock vara vid gott mod:

Mr Goma said his interview was ”very short”, but he was prepared to return to the airwaves and was ”happy to speak about any situation”.

He added that next time he would insist upon ”preparing myself”.

Skön snubbe.