Jag hatar sommaren

Av vilken anledning uttalar jag denna mest opolitiskt korrekta tes? Förutom att jag i allmänhet ogillar värme så saknar jag

fickor

Från att man under vintern går klädd i jacka, kavaj och byxor vilket ger mellan 8-10 fickor att lägga grejer i så har man numera fyra. Fyra byxfickor. Och idag Dockers vilket innebär att fickorna inte sluter tätt alls.

Det innebär att min mobiltelefon ligger uppe hos Barsark1 och min tändare är försvunnen. Det innebär att jag höll på att glömma mitt nästan nya häfte med Riksisar på disken där jag hämtar käk. Det innebär att jag får lov att bära omkring på handdator, cigaretter, tändare, snusdosa i händerna eller med rejält överpackade byxfickor.

Det är för jävligt! Jag är upprörd! Jag anser att jag som skattebetalare ska slippa det här! :)

I vilket fall blev jag sugen på att investera i en 42″ HDTV-LCD + en macmini. Var hos Erik och kollade in hans system och hur det kan användas på mediacenters. Så tufft! Ok, visst – han har 1 TB med hårddisk… men ändå.

Några grejer som vi pratade om:

  • Reklamen måste fungera på andra sätt – istället för själva spoten kommer det handla om produktplacering och co-produktion.
  • Det var många TV-apparater som användes för sista gången här i Dalarna den första maj. Eftersom det analoga nätet släcktes ned så finns det ingen användning för att ha en TV i varje rum. Däremot om man sätter en datorskärm/LCD-skärm i varje rum och kopplar ihop dem till nätverket och mediacentret så kan man se allt i varje rum. Och spela in, time-shifta etc.
  • Barsarks system fortsätter utvecklingen mot att varje individ kan vara sin egen publicist. De som bör oroa sig är TV-bolagen. De kommer att förlora reklamintäkter och möjligheten att sända program. Eftersom ingen behöver någon som sätter en tablå. Allt finns alltid hela tiden.

Mer kommer på Researcher i sinom tid.

Nu har jag käkat upp min sallad så nu lär jag väl åka och hämta min mobiltelefon…

  1. Så de som nu tror att jag är en jävla trist typ som inte svarar på SMS vet hur det ligger till. Och har ni den senaste timmen fått SMS från mig så är det inte jag som har skickat det :). []