Lite om tyska horor och Linna J

Jag läser Linna Johansson (via Digital Prozaq) och funderar över hur det ändå är ställt med sanningssökandet när det råkar bli tal om prostitution och trafficking:

förmodad rekordprostitution kring ett kommande idrottsevenemang.

Eh… och varför skulle det vara rekord just i Tyskland? Vad har hon för belägg för en sån prognos? Knappast någon som inte enkelt skulle vara statistiskt falsifierbar. Eller använder hon såna uttalanden för att man i Tyskland valt att inte tabubelägga, förbjuda och i allmän svensk dubbelmoralistisk ordning skydda kvinnor genom att göra dem till offer oavsett vad bakgrunden till prostitutionen är?

Det hela börjar bli absurt. Jag kan i mitt stilla sinne fundera över om samma diskussion förts lika högljutt om Frankrike hade haft samma lagstiftning eller USA. Hade samma brösttoner använts om Storbrittanien tillåtit bordeller? Eller är det så att det hela blir enklare genom att man kan lägga ett outtalat historiskt raster över Tyskland och insinuera att det hela handlar om en fortsättning på den tyska nationalsocialismen? Jag vet inte, men jag tycker mig se en medial dramaturgi som byggts upp där tyskarna inte är hyperliberala i prostitutionsfrågan (vilket de skulle vara om de var nederländare) utan att det skapas en sorts hinna av inhumanitet även när kvinnoorganisationer omtalas.