Skugge borde ta plats i kd

Allvarligt men när Expressen, under en förment liberal flagg, låter Linda Skugge ösa ut diverse, i bästa fall kd-vänliga fundamentalistiska, i värsta fall ren Pro-Life-aktig propaganda och häva ur sig en drapa runt Åsa Petersens eventuella utgångspunkte till sin åsikt om abort- och abortmotstånd. Och Petersen svarar lugnt och klokt – tar heder och ära av diverse män som anser att Skugge har rätt. Det som Morian missar är Isobels genomtänkta (och genomlevda) åsikter i frågan i kommentarer på Expressens ledarsida. Och fr a hennes oerhört nakna och fantastiskt känsloladdade kommentar efter att Alf Svensson och Marie Söderqvist fegat ur för att debattera med henne i TV:

Det är mycket lättare att svepande anklaga tiotusentals anonyma kvinnor för barnamord än att säga det direkt till någon som riskerar att svara.

Allvarligt – en person som Linda Skugge är ute och cyklar. Att hon, som försökt vara så jävla icke-konform, lierar sig med personer som Alf Svensson, diverse sunkiga Pro Life-anhängare och Marie Söderqvist (som jag i mångt och mycket många gånger håller med men när det gäller hennes moralkonservatism blir helt galen av) är så otroligt märkligt. Man kan fundera om radhuslivet helt enkelt gjort henne psykotisk…

Nu skulle den kära Skugge, om hon läste min blogg, kunna säga: ”Kan du säga eftersom du är man.” Men hon glömmer att jag visserligen inte varit den manliga delen av ett förhållande där abort blir diskuterad men som ungdomspräst var jag tvungen att vara stöd för många unga tjejer som tvunget behövde göra abort – även rätt sena aborter. Det har aldrig, aldrig varit något lätt beslut för någon av tjejerna.