Bitter och dryg

Alas. Jag var sur och bitter igår. Det är jävligt surt att bli sittande hemma medan resten av byrån firar seger i, om än en jävligt regional tävling, Gyllene Hästen. Det känns som om jag konstant misslyckas med att skapa mig plattformen – den som jag tänkt leva av resten av mitt yrkesverksamma liv. För jag kan inte flytta till Stockholm. Jag vill nog inte heller.

Och det hela tog jag ut över modebloggar och Silverfisken. Förlåt. Det var dumt. Bara en reflex av att jag och andra kämpar med att skapa innehåll i bloggar (inte den här alltså utan Researcher) och så upplever man att andra liksom bara ”seglar förbi”. Men hello – det är dåligt PR-arbete av mig, inte deras fel. Och jag gillar Silverfiskens skrivande stenhårt1. Fr a att jag kan känna igen mycket av byråstoriesarna trots att han jobbar på fetstor, fetkänd internationell nätverksbyrå medan jag jobbar på en liten landsortsbyrå.

Sitter i soffan. Hör HS fara runt i vanlig ordning. Det är ju lördag. Martyrskapet ska hållas högt. Själv räknar jag in allt jag missat läsa senaste veckan då allt mest kretsat om att springa ikapp jobbet. Jag har producerat fyra koncept – det är typ tre fler än brukligt. Det som varit mest förvånande är att de blivit jävligt bra. Tidsnöd är bra. För fokuserad kreativitet. Men det innebär att jag ligger efter i inläsningen av nyheter, trender etc.

  • Advertising 1057 olästa postningar
  • Branding 493 olästa postningar
  • Design 355 olästa postningar
  • PR 41 olästa postningar
  • Tech 582 olästa postningar
  • Trendspotting 891 olästa postningar
  • News och Ekonomi nollade jag när jag insåg att de slagit i botten

Sen har jag tre böcker jag behöver läsa så fort som möjligt. ”Why we buy” kom i veckan och är en spännande undersökning om shopping/konsumentbeteende, min rafflande bok om trademarking och immateriell rätt ligger som ett dåligt samvete och PR-boken behöver köttas igenom.

För att inte tala om alla tidningar som blivit liggande på hög. att:ention, DIego, Internetworld mfl + x antal veckors nummer av Resumé. Sånt är livet som omvärldsanalytiker – du hinner aldrig ikapp. Det är det som är utmaningen.

Det börjar bli dags att klä av pyjamasen, duscha sig en smula fräsch och sedan göra något annat.

  1. Och fr a hans tackvideo till Trendgalan – så skrivs copy. []