Skidbacke i snöstorm

Svärföräldrarna dök upp igår och efter en fondue-middag (önskad av Solstickan) såg vi Melodifestivalen. Och ringde på BWO. Men som jag tidigare skrivit – jag är inte förvånad över Carolas vinst och jag tycker en del personers förklaring att hon vann på grund av medial uppmärksamhet är rätt fånig. Hon är ett jävla fenomen, hennes röst är faktiskt en av Sveriges mest personliga samtidigt som den faktiskt bär och har en bredd som få. Hon kan lätt ställas i samma fålla som det manliga röstfenomenet Tommy Körberg.

Nåväl. Barn, svärföräldrar och HS försvann efter avslutat omröstning. Själv glodde jag på det oerhört surrealistiska avsnittet av ”Brottskod: Försvunnen” där Malone liksom drömmer sig igenom ett helt avsnitt. Sedan kollade jag av bara farten på ”Starship Troopers” som jag inte såg när det begav sig. Vilket jag en bit in i filmen förstod att jag inte gjort. Verhoeven har onekligen försökt göra en flaggviftande essä över amerikanism, men lagt det i framtiden och satt en sorts global halvfascistisk prägel på det. Plus att det är väldigt mycket gegga i filmen. Slutlig känsla är ändå att filmen borde platsa i ironifacket – trots att jag misstänker att den egentligen tillhör seriös actionsegmentet. Enda trevliga var att Dina Meyer var lättklädd då och då.

Imorse tittade HS ut genom fönstret och sa: ”Vilket vackert väder!” för att några minuter senare säga: ”Men vad i helvete – det är snöstorm!”. Till slut valde vi att åka till Romme ändå. Det blåste och ett tag var det rena stormen. Terrorprinsessan, HS, svärfar och jag åkte i alla fall ett gäng med åk, och när jag och svärfar åkte i svarta pisterna var det faktiskt riktigt vackert väder.


Det är kallt när det blåser småspik.


HS bevistar Rommes nybyggda toppstuga.


Terrorprinsessan käkar kaka. Pappa fick en macka.


På Sydsidan var det vackert väder. Men den liften suger.

Vid pass halv två gav jag och HS upp. Terrorprinsessan skulle prompt åka lite till så hennes morfar fick kajka barnbacke medan jag och HS gick till skidshopen. Jag inhandlade (äntligen) ett par skidglasögon. Det är väl lysande att göra så här i slutet av säsongen…

Nu ska jag försöka få ihop ett styck ppt inför torsdag och även gå igenom inför morgondagens tvåtimmarsgig.