Förkyld

Jag har sovit mig igenom största delen av dagen. Magen gör mest ont, i övrigt är det inte så mycket magsjuka men jag är ultraförkyld istället… snorig, hes, halsen är ett öppet sår (känns det som) och kroppen känns febrig.

Jag läste ut ”Med en uppenbar känsla för stil” i eftermiddag och det kändes som att Stephan Mendel-Enk gör det väldigt enkelt (no pun intended) för sig när han försöker att bevisa patriarkatet och förklara olika manliga nätverk och saker med detta. Fr a när han använder sig av kvällstidningsargumentation (guilty by weak association) när han diskuterar jämställdhet och försöker att skapa en diskussionsbok som inte lämnar några frågor att fortsätta diskutera. Den är intressant att läsa som artikel men upplägget rasar som ett korthus när man börjar att ställa mer sociologiska frågor till innehållet. Jag är övertygad om att ROKS älskar den här boken.

Det är lite samma sak som den lista som åker runt på nätet – där man ska skriva på en lista mot trafficking/prostitution. Listans uppkomst är från Party of European Socialists som samlar ”socialister” inom EU (där bland annat det – enligt sin partiordförande – icke-socialistiska SAP ingår). Pådrivare är ROKS, en organisation jag, efter ett antal idiotiska uttalanden både i media och direkt i diskussioner när jag jobbade med unga, har extremt svårt att ens ta på allvar.
Framförallt lider petitionen av en sorts ”låt oss göra en petition som inte säger något alls men som ger oss god pr”. Det hela är också väldigt luddigt när det gäller avgränsningen mellan trafficking dvs. människohandel och prostitution. Men framförallt finns det ingen som helst antydan om hur man anser att det hela ska bekämpas. Ska man stänga gränserna? Ska man fimpa passunionen inom EU? Vad vill PES Women?

Det är tråkigt att en sån organisation som ROKS, vars mening är oerhört god och det arbete som man gör med kvinnojourer är viktigt, hamnat i en sån extrem särartsfeminism.

Måndag är ”presidentkväll” och som vanligt är ”Vita Huset” bättre än ”Commander in chief” även om ”Mac” är snyggare än ”Bartlet”. Det som däremot slog mig idag är att ”CiC” tagit efter ”VH” en del – bland annat har man börjat använda de banbrytande långa kameraåkningarna där skådespelarna går genom korridorerna och pratar om saker som för handlingen framåt. Det har fått mer nerv helt enkelt. Och när det gäller skådespeleri har verkligen Martin Sheen fått en konkurrent i Donald Sutherlands oerhört välspelade talman i ”CiC”.

Jag har för övrigt fått lov att inse att jag blir hemma och sjuk imorgon. Frustrerande är vad det är. Och jag hoppas att jag får köra föreläsningen någon annan dag eftersom den känns jäkligt bra.