Aftonbladet: Rösta fram den bästa kandidaten

Aftonbladet kör en Aftonbladet: Rösta fram den bästa kandidaten efter SVT:s försök att förnya dokusåpegenren med ”Toppkandidaterna”. Det enda roliga i det här är jurysammanträdena. Dominika P och Sturmark tjoar i kapp medan Lotta Gröning tar en mer norrländsk om än högljudd pose. Hanna Zetterberg har sin kunskap om debatt väl prövad i Vänsterpartiet medan Gringos chefredaktör Zanyar Adami var mest chockad och försökte få ordning på sina egna tankar mitt i denna orkan av välverserade tyckarproffs.

Deltagarna? Bleka. Och förutsägbart ”extrema”. Typifiering istället för möjliga nya ”toppkandidater”. En ultrablå slipsgosse, en autonom, en invandrare, en snygg ung tjej, en extrem person inom fetischfacket, och en väldigt vanlig Svensson. Och sossen åker ut på grund av att han är för duktig.

En halvtimme är lite kort, men det var onekligen ett smart drag att driva med alla som förklarat att det är ”förfärligt att göra politik till såpa”.