Adjö Anna

Hur man avslutar en politisk karriär:

SSU:s ordförande Anna Sjödin blir anhållen och får sova ruset av sig i fyllecell efter att ha slagits med ordningsvakter och uppenbarligen kallat en av dem svartskalle. Inte bra för en ordförande i ett vänsterinriktat förbund med antirasism på programmet…

Adjö. Och tack för fisken.

Uppdatering: Tyvärr måste jag säga, så verkar sossarna väldigt måna om sina egna. Det är väl iofs bra men det har varit för många som fått fortsätta trots uppenbar brist på såväl kompetens, hyfs och intelligens. Bosse sitter kvar, trots ifrågasatta affärer under sin tid som kassör i en idrottsförening, trots diverse märkliga uttalanden om poliser när han glömt stänga av telefonen etc. Freivalds och UD-tjänstemännen, liksom Lars Danielssons märkliga försök att förmildra in inkompetens i samband med tsunamikatastrofen är ytterligare saker som fått vara. Nu råkar SSU-ordföranden i råkurr på ett hak vid Svampen. Och lägger all skuld på vakterna. Hon kanske borde inse att det hela blir löjeväckande:
– en krog har rätt att neka överförfriskade personer att köpa mer sprit. Annars kan krogen förlora sina tillstånd. Kallas ”överservering”. Uppenbarligen ansåg sig Sjödin stå ovanför sådana saker.
– oavsett vad hon blir kallad av vakterna så borde hon inse att en hel jävla pudelkennel borde vara vid handen i samband med att det kommer fram att hon använt ordet ”svartskalle”.
– några kommentatorer anser att hon gått ut som ”privatperson”. De menar alltså att en person som är vald till ett förtroendeuppdrag väljs till posten utifrån dess ”förtroendeuppdragspersonlighet” – inte utifrån den person hon eller han de facto är? Sjödin är alltid SSU-ordförande. Det är inget jobb – det är ett uppdrag.
– trots sin mediaträning har hon inte insett att det här är rena katastrofen.

Löjets skimmer får också Ung Vänsters ordförandes pressmeddelande (via Henriks blog) där hon helt tar ställning för sin kollega tillika kombattant och enbart går på Sjödins linje – att hon är ett offer för a) omvänd rasism b) könsförtryck c) ett oerhört luddigt klasskampsförtryck.

Kära nån. För att läsa kommentarer tipsar jag om Anna Sjödin | Svenska bloggar | knuff.se.