Förakt

Kunde inte låta bli att kolla igenom Yngve Kalins lista för motståndare mot homovälsignelse och de här har skrivit på från Västerås stift:

Arne Rubin Hällefors församling Västerås
Leif W Östborg Västerfärnebo församling Västerås
Karl-Olof Berglund Västerås Lundby församling Västerås
Staffan Rönnegård Leksands församling Västerås
Leo Esko Johansson Falu Kristine församling Västerås
Tord Magnusson Skultuna församling Västerås
Torbjörn Larsson Kung Karls församling Västerås
Christina Svensson Stora Tuna församling Västerås

Det är väl tur att det inte är så många från mitt gamla stift. Men det är ändå sorgligt – Arne Rubin som ses som en så bra präst väljer att gå den mörka sidans ärenden.

Det mest sorgliga är den kompakta tystnaden från biskopshåll. Den enda som vågat öppna truten är Biskop Martin Jr i Linköping.

Personerna bakom listan menar att kyrkomötet lider av demokratiskt underskott. Det finns inga andra incitament för detta påstående än det faktum att besluten går dem emot. Samma personer klagar över att befrielsen från staten inte gett det som var tänkt: det innebär för dem en elitkyrka där endast de mest aktiva = de mest inriktade på en sekteristisk kyrka skulle få mest att säga till om.

Vissa menar att ”vi måste samtala med dem”. Noway, det går inte. Jag har under många år försökt men såväl kvinnoprästmotståndet som motståndet mot att respektera homosexuellas kärlek handlar om makt och inskränkthet. Det faktum att dessa personer inte kan acceptera demokratiskt fattade beslut innebär att de har avsagt sig rätten till att vara med i en öppen folkkyrka. De är för fan ämbetsmän! Om de inte kan acceptera kyrkan kan de göra samma sak som jag – låt bli att utöva ämbetet. Fullt ut. Allt annat är dravel.

Om ni går i kyrkan. Ta en koll på listan – gå inte till gudstjänster med personer som finns på den. Visa ert avstånd mot deras åsikter.

Från min sida är förakt det enda de får.