Mordhot som medel för att uppnå rättvisa

Det finns vissa personer i blogosfären som uppenbarligen anser att det är förståeligt att Göta Hovrätts ordförande blivit mordhotad. Jag vet inte hur man är funtad om man i ena sekunden anser att det är förfärligt det som hänt fjortonåringen som fick se sin mor dränkas och sedan våldtas och i andra stund uttala saker i stil med

”Jag ska våldta din hustru och mörda dina barnbarn. Undrar då om kränkningen är tillräckligt hög?”

Att då säga saker som

Inte för att jag anser att mordhot är berättigat, men jag kan förstå varför i denna fråga.

ger bara ytterligare rätt till idioter att försöka med hot påverka rättssamhället. Det hela innebär att man också ger rätten till personer att hota vittnen, att sätta sina egna intressen över det allmännas och att säga att

Vad jag vet är att jag hellre lägger min tillit till kamrater än hos polisen.

Jag är inte orolig för det demokratiskt styrda rättsväsendet. Jag är rädd för idioter som anser sig stå över vetenskap och statistisk generalism.

Källor:
DN – Nyheter – Domare hotad till livet efter sänkt skadestånd
Annica Tigers Blog: Hur värderas ett lidande? (Linnea Backs kommentar)
Bloggliv.se » Blog Archive » Vad krävs för upprättelse? (läs Administrators kommentarer)