Men snälla…

Det är ett väldigt liv på bloggosfären om Sigge Eklunds initiativ: den senaste i raden är finurlig.se som upprörs över att Sigge lyckats att få media för sitt initiativ. Blogosfären börjar låta som ett gäng kärringar som skvallrar om grannfruns utflugna dotter som ska vara på smällen i USA… Vore det inte vettigt att vänta och se? Ingen vet hur Blogportalen kommer att se ut – den kan antagligen bli ett komplement till både nyligen.se och intressant.se liksom komplement till Var är du?

Att Sigge Eklunds initiativ har fått uppmärksamhet är enkelt:

  1. Han är en del av mediavärlden.
  2. Bloggarna har fått stor uppmärksamhet under våren
  3. Bloggen är på väg att bli mainstream

Blogosfären bör nog passa sig för att bli lika sekteristiska som många webbpionjärer kom att bli i samband med att Internet slog igenom på bred front ’97.