femmanv30

Självklart kör jag femman när den innehåller så intressanta frågor:

1. Vad menade oraklet i ”Liftarens guide till Galaxen” när hon sa att meningen med livet var 42?

Oraklet?! Det var ju för fasen datorn ”Den Djupa Tanken” som kom fram till det efter miljoner års beräkningar!!! Och det är ju svaret på meningen med livet, universum och allting. Problemet var att ingen förstod vad frågan var…

2. Vad är meningen med livet tror du?

Att läsa Liftarens Guide minst en gång vartannat år (börjar bli dags igen för min del)… i mellantiden är det att jobba med saker som intresserar en, älska och skaffa barn. Det sista är nog antagligen det mest centrala egentligen men då verkar jag ju så velourig…

3. Vill vi egentligen ha ett svar på den frågan? Varför/varför inte?

Öh. Svaret står ju redan härovanför? Jag tror lite mer seriöst att frågan är meningslös – det finns ingen mening som inte är subjektiv. Meningen med livet kan bara förklaras av den person som ska leva just det livet. Resten är påprackande av sina egna käpphästar.

4. Var kommer människan ifrån?

Eslöv fast slutmonteringen sker i Uddevalla.

5. Var ligger världens ände?

I Bushs och Putins avfyrningsportföljer.