Kolla in #guldsoffan på tisdag

En av mina löften till mig själv för att faktiskt bli lite gladare och ha roligare är att inte fundera så mycket och följa fler infall utan att analysera dem så mycket. Det är så lätt att jag fastnar i en evig rundgång om för-eller-emot och saker blir inte av.  Det är inte någon bra sak för min del. Det är något som drar ner mig.

Ett av dem sker på tisdag. Allsång på Skansen är en institution. I år har man startat Guldsoffan; ett gäng twittrare får varje program komma och sitta i en soffa över genrepet och hela föreställningen, och sedan hänga lite backstage. Man anmäler sitt intresse, blir lottad och screenad.

På tisdag sitter jag i guldsoffan tillsammans med @theresedek, @kurekuremartin (bloggat om det redan) och @filippanna. Twittrar vad som händer under hashtaggen #guldsoffan. Det ska bli kul – och även om det började med att jag fick för mig att skicka en tweet om att vara med blir det kul att se själva spektaklet live. Som varumärkesförflyttning är Allsång på Skansen ett fenomen. Liksom att lära mig av att köra en sån här grej – precis som Therese är jag nyfiken på om / vad det ger för effekt.

Jag kan lova att jag kommer att twittra som attan från mitt konto @deeped – jag har sett till att inte få elstopp genom att köpa mig ett bra extrabatteri. Och säkert blogga om det. Andra som bloggat om det är exempelvis @jeanettefors om sina upplevelser, @trulytherese gör en analys av guldsoffan, precis som @thejennie gjort, @kwasbeb hjälper folk att slippa.

Mer saker som kommer – såna här : en grej på Åland, att faktiskt bo i tält på SSWC och göra en del jobb som inte är riktigt förväntade.

Uppdatering: Resumé skriver om Twittersuccén runt Guldsoffan. Vi får väl se imorgon :)