Två-tums-skrift

Försöker att läsa senaste holmgången i sociala medier mellan kändisar. Läckberg ger sig på Little Jinder och kommentarsfältet goes haywire. (tipstack @ulrikagood).

Jag försöker läsa. Förutom att det är 650 kommentarer som vid en snabb scanning bygger på en hög med irrationella och ologiska argument för eller emot Läckberg så inser man att folk sitter och skriver sjukligt långa kommentarer. På sina mobiltelefoner. Man blir helt fascinerad!

Det är en längd som känns som om man senast såg i bloggkommentarsfälten, när troll och andra satt och skrev så fingrarna brann på tangentborden. Här snackar vi haranger likt kortare bibelböcker som nån i en höggradig animositet suttit och skrivit ihop på typ en Iphone 6 i bästa fall. En del garanterat på en mindre telefon. Jag är faktiskt imponerad, trots att innehållet inte direkt imponerar så ändå: själv orkar man knappt skriva nåt speciellt långt och Facebooks nya färgade bakgrunder fungerar bara i lite kortare form.

Själv kör jag oftast två-tummar-greppet men inte i landscapemode (det går ju inte ens att ha i Instagram) men så har jag också en Iphone 7+. Ibland bara pekfinger men då orkar jag sällan skriva speciellt mycket. Ska jag bara skriva väldigt kort så är det entumme-skrift som gäller.

Hur gör ni?