Kul lifelogging app

Jag har börjat att använda en app (kostar 22 spänn) för att ta mitt lifeloggande till en nivå som börjar likna knarkarens: Reporter. En app som gör det möjligt att du själv ställer in vilka frågor du vill mäta. Sedan sätter du in hur många gånger den ska be om din rapport, och du kan sedan sätta in det själv.

Appen är byggd av Nicholas Felton – en person som loggar oerhört mycket i sitt liv och varje år gör en rapport om sitt liv. I lifelogging-kretsar typ Jesus.

Mina frågor jag kör är:
– Are you working? (Yes/No)
– Doing what? (Tokens)
– Where are you? (Location)
– Who are you with? (People: Alone default)
– Mental state (Multi-choice)
– Physical state (Multi-choice)

Tokens skriver man in och sedan sparas de så att de kan återanvändas med ett klick. Multi-choice innebär att man förbestämmer ett antal val. Location använder sig av Foursquare plus att du själv kan sätta locations. People fungerar som tokens. Du behöver komma ihåg att sätta in när du somnar och liknande för att det ska bli riktigt bra. Förutom dina egna frågor så genereras grundläggande data: temperatur, väder, antal foton, ljudnivå m fl.

Det kan vara svårt att komma igång med vilka frågor man vill använda – dels kan ta hjälp av en mängd exempel som finns exempelvis här men framförallt fundera över vad du vill veta om dig själv. För min del handlar det om att titta på arbetstiden, och fr a titta på hur jag mår.

Varför? För att det faktiskt är ganska intressant att försöka skapa nån sorts kvantitativ statistik över sånt som man själv – och inte minst andra – tycker man gör mycket eller lite. Liksom att det lär en del om dig själv.

Förutom Reporter kör jag också Jawbone UP vilket lärt mig mer om hur jag sover och fr a att jag rör mig alldeles för lite – vilket gett mig ett av tre incitament att röra mig mer. Jag kör också Moves som räknar steg men också loggar var jag rör mig. Plus att jag kör Runkeeper men också deras vanliga stegmätare Breeze.

”Bra för NSA” påpekade min son. Må vara – bra för mig är det.

Detta är en postning i #blogg100.