Dalarna Modern och Avesta Art levererar

Två dagar. Två utställningar. Dalarna levererar bra design och konst helt klart. Två av stoppen på Dalarna Art Trail åkte vi på den första veckan av min semester.

Untitled
Dalarna Modern: Ferner dalecarlia buffalo
Dalarna Modern: Room with quotes from interior design mags
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Den första: Dalarna Modern som du hittar i Magasinet i Falun handlar om att lyfta fram mycket av den funktionsdesign som finns i Dalarna. Oerhört positivt är att se hur Dalarna har många kvinnliga designers av världsklass. En klart värdefull utställning att kolla in. Den andra är Avesta Art i Verket. Varje år blir den bättre och större. Olika konstnärer visas och inbjuds att göra något platsspecifikt av den fantastiska gamla lokalen där delar av verksmiljön är kvar.

Fler bilder: Dalarna Modern och Avesta Art (med några bilder från Jernbergs Antik i Sala). Bilderna tagna med Canon 650D 50/1,4 och GoPro Hero 3 Black Edition.

Ps. Jag har professionellt inget att göra med dessa utställningar. Däremot är jag självklart intresserad av att visa upp hur oerhört mycket bra kreativ höjd det finns i Dalarna eftersom United Power är en del av det kollektiv som försöker att hålla vår design och konstkunskap levande både i kommersiella och konstnärliga delar. Ds.