Home is wherever… #blogg100

En bit från Växjö låter jag tankarna flyga vidare. Över att resa, att åka bort, åka hem och hur det kan vara helt olika saker beroende på vilket perspektiv man anlägger.

”Home is wherever I get an electronic socket for my digital gadgets”. 

Det är fredag. Jag lämnar Malmö efter en galen vecka då jag besökt alla tre större städerna i Sverige. På tre dagar. Sitter på tåget. Jag och en mängd andra som ska någonstans. Hem, bort, kanske bara en bit av en livslång resa.

Att vara på resande fot får mig alltid att fascineras över själva resandet, över att vi är så många som varje dag åker någonstans. Mängden atomer som varje dag förflyttas är gigantisk och med dem tankar, känslor, kunskap och liv.

Idag är resandet inte någon stor sak. Igår var det större och i förrgår var det ett äventyr. Jag hör personer vid sidan av mig prata om att resa till Japan ett par dagar, andra som packat för en vecka i Sälen och några som ska resa till sina barn. Som rest iväg för att finna sitt liv. 50 mil, hundra mil, tusen mil.

Med flyg och tåg, bil och buss så kan vi helt enkelt förminska rummet. Vilket självklart innebär att vi oftare förflyttar oss, reser iväg. Vilket gör att hem ibland blir borta och borta visar sig kanske vara just hemma. Definitionen av var vi hör hemma är alltid beroende av vilka parametrar man lägger i den.

Så var man är på väg. Det kanske man inte alltid vet. Om det fysiska målet är en definition så är kanske den psykiska en annan.

På tal om resor är det oerhört kul att UD-bloggen valt att hänga på #blogg100. Det är ett fantastiskt gäng som valt att hänga på idén som @bisonblog la ut.

#003 av #blogg100