Skolavslutning och jag i radio

Kort uppdatering. Bara för att jag har lust.

Igår skrev jag om att inte veta. Bland annat handlade det en del om att mina barn slutade skolan idag. Skolavslutningar är speciella. Barnen är finklädda, en del mammor är minst lika finklädda (vi fäder verkar inte riktigt fattat det där), föräldrarna nynna med i sångerna, allt är sådär grönt, somrigt och varenda en av oss minns hur det var när vi själva var i den åldern.

Själv hann jag med ett telefonmöte i bilen under alla uppträdanden och efter att ha sett en stolt son och en glad dotter äntligen få sommarlov tog jag bilen till Sveriges Radio i Falun för att prata Twitter och Tweetupdalarna. Du kan lyssna på det här. När jag stod och skulle bli fotograferad roade jag mig med att inse att webben har gjort att man inte längre kan ge fan i att snygga till sig ens om man ska vara med i radio.

@johannas smsade och frågade om vi inte kunde äta lunch så efter att jag letat vettig parkering i det för bilister gudsförgätna Falun och lyckats bli med ett Easy Park-abonnemang för dyra pengar (hade fan varit billigare att ta en p-bot inser jag i efterhand) så käkade vi på Kopparhatten under tiden att ett regn som senare fick mig att fundera på Noak öste ner över stan.

Tillbaka på kontoret – eller tillbaka och tillbaka – första gången den här månaden jag sitter på Palladium Dalarna: snacka om att det inte är det mest ekonomiska jag gör att ha en fast plats där… så jobbade jag med att läsa otaliga sk modebloggar. Eller läsa och läsa: de består av 95% bilder. Jag har insett att väldigt korta avklippta jeansskjorts med fransar och synliga fickor är grejen. Om de har hög midja. För det har alla. Det där med nåt sorts individualiserat mode är nog en fet myt.

Vid sex slutar man jobbet. Själv åkte jag till dotterns fotbollsmatch. Kallt var det. Men de spelade bra även om de tappade fokus på slutet och fick tre snabba mål mot sig. Att vara fotbollsförälder är en fascinerande erfarenhet som jag nu haft i rätt många år.

En dag i Dalarna helt enkelt. En bra dag. Idag också.