Lite plattnackar och annat

Nej, veckans klant är inte Olle. Snarare visar han att han förstått att han gjort fel och han är nog oerhört ledsen idag när björnungarna avlivats. Som norrlänning blir jag beklämd över hur stockholmare verkar gå i spinn över det här. Björn är inte utrotningshotad.

Plattnackigt har dock media uppträtt när det gäller Juholts flickvän. Hon är inte intressant: det är skitsamma om hon röker crack, snor navkapslar från raggarbilar eller är scientolog. Det man möjligen kan ifrågasätta är karlns smak men det har inget med hans möjlighet att vara partiledare. Förklaringarna från medierna är i sig ett bevis på att det hela bara är plattnackigt. Självklart – Juholt borde fattat det själv och berättat det men frågan som ingen verkar ställa är: vad skulle valberedningen gjort med det? Varför är det viktigt att klargöra vad han berättat? Vad har det för allmänintresse? Skulle de valt att inte föreslå honom på grund av det här? Bett honom göra slut?

I såna fall är det sannerligen kris i socialdemokratin. Och onekligen ett rejält problem med mediernas självsyn.

Dock måste jag tyvärr utse en UFare till en riktig plattnacke. Att gå med i en tävling som man inte har någon som helst koll på är inte bra. Om det nu var så det var. Jag har själv fått mail från honom och det är en massa logiska hål i förklaringarna.

Att sedan vara dryg i sina svar mot personer innan man inser att de har en massa credd och kraft att förstöra för varumärket är också rätt dumt. UFSweden har inte direkt skapat trovärdighet: inte ett ljud på sin twitter och deras individuella profil på Facebook (något som är förbjudet enligt Facebooks regler) skiter i att stänga tävlingen. @perlkvist må ha 20k följare på twitter men han bör nog ta sig en sväng med en coach. Kanske min vän Johannes borde ta honom under sina vingar.

Ja de är unga, men även så borde de – eftersom de har hög svansföring – förstå när det är dags att göra rätt. Olle var ute och åkte offpist och blir kritiserad för det men en del anser att de här killarna ska låtas hållas.