Ranting över Spotify Premium

I helgen köpte jag Spotify Premium. Jag har inte gjort det eftersom jag dels vill se hur man hanterar reklamen och för att jag faktiskt inte spenderar så mycket tid att lyssna på musik eftersom jag har en ganska rejäl tinnitus. Men när vi skulle nu ha fest hemma så tänkte jag att nu var det ändå dags.
Det fungerar ju jättebra. På datorn. Eller säkert mitt inne i stan med bra täckning för att köra mobilappen. Men jag lyssnar på oftast vid två tillfällen: när jag åker tåg mellan Stockholm och Borlänge och när jag tränar på Svea. Problemet är att efter Uppsala och fram till Avesta låter Spotify som en sämre radio eftersom täckningen suger med jämna mellanrum. Hur kul är det att betala 99 spänn i månaden då? Det är visserligen inte Spotifys fel men det visar på problemet att vi helt enkelt inte har en tillräckligt utbyggd mobiltelefoni för dylika tjänster. Samma gäller när jag tränar, Svea träningscenter är en bunker. Det finns inte tillstymmelse till täckning därnere. Vilket iofs är bra för mig eftersom jag inte kan twittra, facebooka eller nås via sms eller telefon. Dock skiter sig ju hela idén med strömmande media till mobilen en sån gång.
Spotify har ju tänkt på det genom att skapa offline-mode vilket innebär att man kan ladda ner spellistor. Problemet är då följande: jag har sällan ro att göra spellistor: jag var redan på kassetternas och lpns tid kass på blandband. Förutom det brukar jag välja musik utifrån den sinnestämning jag är i, liksom att jag gärna tränar till olika musik – och att jag är så lätt att tråka ut att jag sällan följer samma träningsprogram. Alltså blir spellistor meningslösa… Och eftersom man inte kan se sina Facebookvänner i mobilappen så kan man inte sno andras på samma sätt.
Att mobilappen är extremt buggig är en annan sak och att den verkligen äter batteri gör det inte bättre.
Det här gör att jag nog kan säga att det inte blir fler månader med Premium. Synd, och det visar att vi som digitala strateger, utvecklare och andra helt enkelt måste inse att vi hela tiden har andra flaskhalsar att kämpa med när det kommer till att edgeutveckla.
Jag gillar Spotify och ja, det är framtiden men för vissa av oss ligger framtiden lite längre fram :)