40-årig konsult nästan överfallen av häst ur Beridna Högvakten

Jag ville bara ha en bild av hästen – inte fasen visste jag att han ogillade 40-åriga pr-konsulter i gubbkavaj och Iphone? Snacka om att vara lite avog mot paparazzis.

När jag gick ut för att hämta lite mat till mig och @viktoriansk så hörde jag musik längre ner på Kungsgatan. Tittade neråt och insåg att det var Kungliga Hästorkestern som var ute och luftade sig. En hel hjord med musiker till häst. Måste förevigas. Så jag ställde mig på trottoaren och började att ta bilder.

Endast en av bilderna sparades eftersom plötsligt valde en häst att ta trottoaren istället. Där jag stod. I full karriär mot mig. Det var helt klart så att han kände för att springa lite fortare, ta en lov på stan utan att behöva ha nosen, mulen whatever, i ändan på andra hästar.

Själv valde jag att ställa mig bakom en skylt och en soptunna med förhoppningen att det skulle vara något som hästkraken inte ville gå in i. Så det enda jag träffades av var hästens svans. Det var som att få ett rapp av en fiolstråke. Tagelskjortan på liksom.

Den blivande Gustavskorvsingrediensen drog dock järnet och försökte ta flera med sig. En av hans polare försökte och snubben på hans rygg, iförd plym och sabel tappade den senare på gatan. Pukslagaren dunkade dock vidare ett tag. Trummisar är galna – det vet alla.

Senare lyckades hamburgerköttet på fyra ben göra sig av med sin ryttare och tog sedan en rejäl språngmarsch med farbror Blå och farbror Grön efter sig genom Stockholm. Vad han skulle till Solna att göra övergår dock mitt förstånd.

(Aftonbladet ringde mig och ville ha med mig i TV-inslaget som vittne men jag satt i möte. Fan – missade mina 15 sekunder of fame)

Diverse olika rubrikförslag att diskuterats i min Facebook-feed. Delta gärna.

För övrigt kan jag lugnt säga att den beridna högvakten onekligen har rätt så avkönade uniformer. Att det var en kvinna hade jag ingen aning om… Och enligt kommentarerna här heter hästen Pax eller Revär. Fyndigt…

Min fråga är: ska vi ha det så här? Ska inte PR-konsulter kunna gå ut och hämta lite thaimat utan att riskera att bli nedridna? Är det här verkligen förenligt med grundlagen om att staten ska skydda sina medborgare: att släppa lös vilda djur med beväpnade ungdomar på ryggen? Det är nästan så man blir republikan för mindre!