Tweepblogs: #Två

En del funderar lite över hur mitt urval kommer att se ut. Mitt mål är att faktiskt lista alla som jag följer som har en blogg. Urvalet kommer vara olika: ibland går jag igenom mina mentions, ibland tar jag någon lista, ibland går jag igenom min following-feed. Tanken är ingen annan än att lyfta lite bloggar som annars kanske inte är så kända och lästa. Jag förklarade närmare i första postningen mina känslor inför bloggar och varför jag kommer på en sån här idé.

Dags för batch 2 helt enkelt. Ur mina senaste mentions:

 • @ennazus har en mängt projekt på gång, bland annat spännande Mobiplaza, men hennes personliga blogg finns på Suzannes.se. En av alla dessa fantastiska geekgirls!
 • @newyns är en fantastiskt funderande och tänkande person med en massa rävar bakom öronen. Hennes blogg har samma känsla och innehåll. Läsvärd som fan.
 • @gitta tillhör vår kära sociala mediebubbla den gamla versionen och Citizen Media Watch är välfylld från alla konferenser och annat – gärna rörligt och alltid matnyttigt.
 • @iwanca är en sprudlande vitamininjektion och jag önskar att hon skriv mer blogg. För hon har så mycket hjärta och hjärna att ge.
 • @simonwall dök upp och självklart ska han ha en länk. Intressant är att han väljer en så clean default-aktigt tema blogg som webbdesigner. Bagarens barn?
 • @sara77a (vilken jäkla handle) är en person som genom det här projektet – och jag gillar hennes blogg: sådär underfundig och varm.
 • @rymdman har en blogg som är om mat – och mycket bilder på matlagningsprojekt. Kanske inte alltid något för den kräsmagade men roande och rättframt. Bloggtiteln ”griskindspatrik” är ju one of a kind också.
 • @scabernestor tillhör de kända politiska bloggarna fr a i samband med FRA och IPred. Alltid på, alltid lite skönt cranky. En klassiker sedan länge. Och fortfarande på blogg.se :)
 • @johanlange har nog gjort det mest invecklade system som jag sett med en inbäddad bloggerblogg – men som person är han alltid oerhört väl påläst, kunnig och rolig att diskutera med.
 • @politikerlilith är alltid på med att hälsa en godmorgon och spännande som en politiker som verkligen vågat ta i sin närvaro på nätet. Politiskt kanske vi inte alltid står varandra så nära men jag tycker det är lite roligt att en KD-politiker heter Lilith. Uppdaterat: Lilith har skaffat sig en ny blogg här.
 • @ACbrockman är en socialdemokratisk politiker som valt att hålla sig utanför s-bloggfållan. Blandade aktualiteter en självklarhet.
 • @anjogbg är en vän. En copywriter från Göteborg. En gudabenådad skribent vars blogg tillhör de språkligt bästa. Och mest absurda när han sätter den sidan till.
 • @maryxj tillhör de riktiga veteranerna på nätet. Gammal IT-journalist och numera siktar in sig på politiken och då med Mina Moderata Karameller som plattform.
 • @anna_klara har en blogg men den verkar inte vara så aktiv. Kan vi puffa på henne lite? För jag tror hon har en massa att berätta.
 • @jossex är rolig. Det är hennes blogg också. Korta absurditeter från vardagen. Jag önskar att jag kunde skriva så ibland.
 • @DVIJDVS har skitit i att lägga upp sin bloggadress på Twitter. Hon är inte som andra. Men äger en av de mest lästa bloggarna. Och innan dess var hon också en av de mest lästa. Och jag är lite stolt över att faktiskt vara den som myntade ihop akronymen dvijdvs. Linda är galen. Hon är underbar. Alla borde få gifta sig med henne ;).

Alla de här kommer att samlas under taggen ”tweepblogs”.