deeped noterar soppkokande av nubbe

Malin Roos försöker koka soppa på en väldigt liten nubb. Visst: Caroline af Ugglas är upphovsman till “Körslaget”, visst hon är körpedagog. Sure, hon är “folkkär”. Problemet är väl att det är inget som på något sätt kan påverka utgången. Att hon är upphovsman ger möjligen att hon inser att hela tävlingen går väldigt lite ut på sång och kvalitet – snarare på vilken kommun som kan få igång sina medborgare runt det hela mest och vem som är mest omtyckt av de personer som kan tänka sig göra av med närmare femtio-100 spänn på mobiltelefonröstning varje lördag. Att det skulle vara orättvist att hon är körpedagog: men lägg av. Magnus Carlsson är utbildad musikpedagog, Lotta Engberg är sångpedagog osv. Och menar Malin Roos att Robert Wells skulle vara sämre på att leda en grupp personer som ska musicera tillsammans?! Det här är verkligen journalistik på hög nivå. Det här känns som en artikel man känner “åh, det här är verkligen saker som jag skulle kunna tänka mig betala för”.